Știri și Evenimente

Campania de informare și depistarea cancerului la sân

Autor: | Etichete: | Comments: 0 | octombrie 7th, 2023

În fiecare an, în luna octombrie, se marchează  Luna de prevenție a cancerului la sân. Cu acestă ocazie pe 7 octombrie echipa OMF Boșcana în parteneriat  cu echipa Run Pink Moldova  au organizat în comun o consultație gratuită la medicul mamolog. De controlul profilactic au putut beneficia 53 de femei ai comunei Boșcana. În cadrul campaniei a fost organizată și o sesiune de informare a femeilor privind factorii de risc, simptomele clinice și autoexaminarea glandelor mamare. Au fost distribuite panglica roz symbol al cancerului  mamar, fundițe roz și pliante informative pentru a  sensibiliza femeile față de acest subiect.

Multumim boșcănencelor pentru feedback și interes față de tematicele abordate,  pentru reușita  organizării evenimentului interactiv și demonstrativ.

Multumim echipei Run Pink Moldova pentru organizarea consultației gratuite la medicul mamolog  și pentru  posibilitatea distibuirii pliantelor informative.

Tot aici tinem să aducem aprecieri și sincere multumiri  doamnei doctor Natalia Manea doctor oncolog-mamolog pentru implicare si timpul acordat.

Iată așa, cu implicarea fiecăruia reușim mult mai multe!

Printr-un control medical realizat la timp cancerul poate fi depistat și vindecat.